Metallism Forum

Kongsi dan luahkan segala ilmu anda di sini
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Bagaimana cara untuk buang navigaton bar pada blog anda.
Thu Jun 16, 2011 12:40 am by mkhafizan

» Mari Belajar Baiki Komputer
Thu Jun 16, 2011 12:37 am by mkhafizan

» Cara - cara nak Off Automatic Update Notification pada WinXP
Tue Aug 31, 2010 5:18 pm by Admin

» Bina laman web pertama anda.
Tue Jul 28, 2009 2:12 pm by tropiko_hernandez

» Tambah Calendar pada sidebar blogspot anda
Sat Aug 16, 2008 1:51 am by Admin

» Antivirus - Jom kongsi
Fri Aug 15, 2008 4:26 am by Admin

» Isu Menarik Hari Ini
Fri Aug 15, 2008 3:49 am by win_win

» Permulaan bicara
Fri Aug 15, 2008 3:40 am by win_win

» Pengumuman terkini mengenai metallism.com
Fri Aug 15, 2008 2:43 am by Admin

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Website
Affiliates
 

Share | 
 

 Pengumuman terkini mengenai metallism.com

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 55
Join date : 2008-02-24

PostSubject: Pengumuman terkini mengenai metallism.com   Thu Aug 14, 2008 8:09 pm

Sudah dua hari metallism.com mengalami masalah.Sebenarnya kami telah menyewa hosting dengan penyedia hosting terbaik dari Malaysia iaitu sempoihosting.com.Sempoihosting adalah dimiliki oleh En Suhaimy(Shuth) yang mana adalah rakyat tempatan seperti kita.
Apa yang terbaru mengenai hosting ini adalah servernya telah di hack oleh orang yang tidak bertanggungjawab.Cuba baca petikan berita dari sempoihosting di bawah.

lol!

Makluman

Assalammualaikum & Salam sejahtera kepada semua pelanggan-pelanggan sempoihosting.
Ingin dimaklumkan salah satu server sempoihosting (server utama) telah di hack dan mengalami kerosakan yang teruk pada pukul 3.00 pagi, 15 Ogos 2008.

Hampir semua website telah didelete oleh hacker tersebut. Dan sistem server kami juga turut dirosakkan.

Pihak kami kini sedang berusaha memperbaiki server tersebut dan akan cuba merestore semula semua website menerusi backup yang ada.

Saya berharap semua pelanggan-pelanggan sempoihosting yang mana website mereka terletak di server tersebut dan terlibat di dalam insiden ini. Dapat bersabar dan memberikan kami masa untuk memperbaiki dan mengatasi masalah ini.

Ini adalah kemalangan yang paling teruk pernah kami alami. Dan kami memang banyak belajar daripadanya. Kami berharap, tiada lagi insiden seburuk ini akan berlaku pada masa hadapan.

Kami juga faham, insiden ini telah menyebabkan anda kerugian di dalam perniagaan anda, begitu juga dengan kami. Kami memohon beribu-ribu ampun dan maaf. Hanya itu yang mampu kami nyatakan buat masa ini.

Kini, kami sedang berusaha bertungkus-lumus untuk mengatasi perkara ini. Dijangkakan, ianya mungkin mengambil masa selama 1-2 hari untuk pulih semula.

Sekian, makluman dan laporan dari saya.

Mohd Suhaimy Abu Bakar
Sempoihosting.com Owner


Siapa yang nak disalahklan dalam hal ini.Kami, En Suhaimy atau hacker?Sudah tentu hacker bukan.Saya pun tak faham apa yang hacker ingini.Adakah kerja dia memang hack komputer orang jer atau dia wat kerja hack secara sambilan.Mengapa ada orang macam ni.Adakah dia berpuas hati dengan apa yang dia buat.Entahlah.....X faham.

Apa - apaun saya harap metallism.com dan sempoihosting akan pulih seperti sediakala.

Anda boleh dapatkan berita terkini mengenai metallism.com di sini untuk masa akan datang.TQ. bounce

_________________
http://www.metallism.comSegalanya ada di sini
Back to top Go down
View user profile http://metallism.forummotion.com
Admin
Admin


Posts : 55
Join date : 2008-02-24

PostSubject: Maaf   Thu Aug 14, 2008 8:12 pm

Saya memohon maaf atas kesulitan yang anda alami.Saya sendiri kalau boleh nak metallism.com akan pulih secepat mungkin.Tetapi apakan daya, kita hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan.Saya harap anda tidak akan fedup untuk melawat metallism.com lagi.

_________________
http://www.metallism.comSegalanya ada di sini
Back to top Go down
View user profile http://metallism.forummotion.com
win_win



Posts : 12
Join date : 2008-03-23

PostSubject: Re: Pengumuman terkini mengenai metallism.com   Fri Aug 15, 2008 2:19 am

Admin wrote:
Saya memohon maaf atas kesulitan yang anda alami.Saya sendiri kalau boleh nak metallism.com akan pulih secepat mungkin.Tetapi apakan daya, kita hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan.Saya harap anda tidak akan fedup untuk melawat metallism.com lagi.

bro admin.. tadi before kol 12 kalu aku tak silap, network ko laitu metallism.com problem lagi.. aku tak dapat masuk le... so,, memang jahat la hacker nie yerk... aku pon nak jadi hacker la...nak hacker balik si hacker tu.... aku nak jadi hacker yang baik... sebab aku ada wawasan... (ingat zombi x? awi pernah kata kan... he he..)
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 55
Join date : 2008-02-24

PostSubject: Hacker Oh Hacker   Fri Aug 15, 2008 2:43 am

Sebenarnya win win metallism.com masih down sampai saat ini dan aku sendiri x tau bila akan pulih.Mungkin esok, mungkin lusa dan mungkin...ntah ler...Aku harap server sempoihosting segera pulih.Tapi la...penyedia hosting ckp..dia dh beli server baru...semua data lama x dpt di backup.Nasib baik la aku simpan backup data...Tapi x semua ad dlm tu...Aku harap metallism.com x akan bertukar wajah lagi...sbb rmai dh suka dgn theme tu.

_________________
http://www.metallism.comSegalanya ada di sini
Back to top Go down
View user profile http://metallism.forummotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Pengumuman terkini mengenai metallism.com   Today at 10:36 pm

Back to top Go down
 
Pengumuman terkini mengenai metallism.com
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Pandangan Islam Mengenai Tasawuf
» sesatkah LDII
» nubuat nabi Muhammad mengenai yahudi di akhir zaman
» tafsir al isra' 85
» Membongkar Kepalsuan Ajaran Pendeta Benny Hinn

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Metallism Forum :: Pengumuman dari meja admin-
Jump to: