Metallism Forum

Kongsi dan luahkan segala ilmu anda di sini
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Bagaimana cara untuk buang navigaton bar pada blog anda.
Thu Jun 16, 2011 12:40 am by mkhafizan

» Mari Belajar Baiki Komputer
Thu Jun 16, 2011 12:37 am by mkhafizan

» Cara - cara nak Off Automatic Update Notification pada WinXP
Tue Aug 31, 2010 5:18 pm by Admin

» Bina laman web pertama anda.
Tue Jul 28, 2009 2:12 pm by tropiko_hernandez

» Tambah Calendar pada sidebar blogspot anda
Sat Aug 16, 2008 1:51 am by Admin

» Antivirus - Jom kongsi
Fri Aug 15, 2008 4:26 am by Admin

» Isu Menarik Hari Ini
Fri Aug 15, 2008 3:49 am by win_win

» Permulaan bicara
Fri Aug 15, 2008 3:40 am by win_win

» Pengumuman terkini mengenai metallism.com
Fri Aug 15, 2008 2:43 am by Admin

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Website
Affiliates
 

Share | 
 

 Antivirus - Jom kongsi

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
win_win



Posts : 12
Join date : 2008-03-23

PostSubject: Antivirus - Jom kongsi   Fri Aug 15, 2008 2:29 am

Apa jenis antivirus yang korang guna? Apakah kebaikannya dan dari segi keberkesananya menangani virus...

sebelum ini aku guna Avira sebab dia free dan simple tak membebankan komputer.. cuma sejak kebelakangan ini dia x berapa nak detect virus dan virus :Drive: tak dia detect..

Nodd32.. one day kawan aku yang dok tengah praktikel bagi tau aku yg kat pejabat dia guna not32.. fuhh... dia cakap banyak virus yang sebelum in tak detect.. habis dia kesan.. kebetulan aku ada lak beli cd windows xp copy kat kedai.. dalam tu dia taruk nod32 nye software.. aku instal le.. oh.. memang bagus... dia detect virus yg avira tak detect... tapi wak nak cakap, wireless kat universiti aku slow bangat.... so tak dapat nak update la... nasib baik kat masjid U ada wireless gak... laju dan dapat le update.... hmm

satu lagi, dulu aku pernah le guna kaspersky... tapi dia punya license key problem pulak..so itulah tak guna walaupun dia hbat.... flower
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 55
Join date : 2008-02-24

PostSubject: antivirus hebat   Fri Aug 15, 2008 4:26 am

Bagi aku xde satu pn virus yg paling hebat.Jika salah satu syarikat antivirus jumpa penawar dia dia la yg hebat pada masa tu...Tp bila org lain jumpa penawar untuk virus lain lak...syarikat lain lak hebat...

Apa2 pun aku masih setia ngan zone alarm antivirus...Setakat ni...banyak virus dia dpt kesan...Bagi aku mana2 antivirus pn sama..cuma kena install sekali antispyware dan jangan lupa update kedua2 nya...

Lagi satu cara yang aku ngan win win prnh practice dan masih aku amalkan hgga skrg...lepas scan pki offline antivirus..aku akn scan lak pki online service spt bit defender online.

Cara ni didapati berkesan utk membantera anasir2 jahat virus yg tak diundang...

_________________
http://www.metallism.comSegalanya ada di sini
Back to top Go down
View user profile http://metallism.forummotion.com
 
Antivirus - Jom kongsi
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Metallism Forum :: Komputer dan ilmu IT :: Komputer/Computer-
Jump to: