Metallism Forum

Kongsi dan luahkan segala ilmu anda di sini
 
HomePortalFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» Bagaimana cara untuk buang navigaton bar pada blog anda.
Thu Jun 16, 2011 12:40 am by mkhafizan

» Mari Belajar Baiki Komputer
Thu Jun 16, 2011 12:37 am by mkhafizan

» Cara - cara nak Off Automatic Update Notification pada WinXP
Tue Aug 31, 2010 5:18 pm by Admin

» Bina laman web pertama anda.
Tue Jul 28, 2009 2:12 pm by tropiko_hernandez

» Tambah Calendar pada sidebar blogspot anda
Sat Aug 16, 2008 1:51 am by Admin

» Antivirus - Jom kongsi
Fri Aug 15, 2008 4:26 am by Admin

» Isu Menarik Hari Ini
Fri Aug 15, 2008 3:49 am by win_win

» Permulaan bicara
Fri Aug 15, 2008 3:40 am by win_win

» Pengumuman terkini mengenai metallism.com
Fri Aug 15, 2008 2:43 am by Admin

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Website
Affiliates
 

Share | 
 

 Permulaan bicara

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 55
Join date : 2008-02-24

PostSubject: Permulaan bicara   Thu Aug 14, 2008 2:19 pm

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pelawat forum ini.Untuk pengetahuan anda saya telah lama membuka thread ini tetapi malangnya tidak ada seorang pun yang sudi berkongsi ilmu di sini, jadi terpaksalah saya sendiri yang mulakan dahulu.

Apa yang anda ingin tahu mengenai network?Saya akan ceritakan serba sedikit mengenai network dalam forum ini.Tunggu.... bounce

_________________
http://www.metallism.comSegalanya ada di sini
Back to top Go down
View user profile http://metallism.forummotion.com
win_win



Posts : 12
Join date : 2008-03-23

PostSubject: Apa yang win_win tau..   Fri Aug 15, 2008 2:32 am

Internet korang tau tak ape network dia??? kalau korang nak tau, korang bayangkan Spider punya sarang dia.. "jaring le"... maknanya walaupun terputus salah satu, kita tetap menerima network dia.... sebab itu internet mulanya digunakan untuk peperangan.... korang faham tak??
Back to top Go down
View user profile
Admin
Admin


Posts : 55
Join date : 2008-02-24

PostSubject: Rep:Apa yang win ein tau   Fri Aug 15, 2008 2:50 am

win_win wrote:
Internet korang tau tak ape network dia??? kalau korang nak tau, korang bayangkan Spider punya sarang dia.. "jaring le"... maknanya walaupun terputus salah satu, kita tetap menerima network dia.... sebab itu internet mulanya digunakan untuk peperangan.... korang faham tak??

Maksud ko website(Tapak jaringan) ke win win?Memang x akan terputus win win tp...kalau server nya putus semuanya akan putus mcm yg aku alami skang.
Internet digunakan untuk peperangan?Aku pernah dgr kisah ni sblum ni.Leh ko terangkan dgn lbh lnjut ttg perkara ni.Aku pn nk tau gak....Nk refresh blk....

_________________
http://www.metallism.comSegalanya ada di sini
Back to top Go down
View user profile http://metallism.forummotion.com
win_win



Posts : 12
Join date : 2008-03-23

PostSubject: Re: Permulaan bicara   Fri Aug 15, 2008 3:40 am

Admin wrote:
win_win wrote:
Internet korang tau tak ape network dia??? kalau korang nak tau, korang bayangkan Spider punya sarang dia.. "jaring le"... maknanya walaupun terputus salah satu, kita tetap menerima network dia.... sebab itu internet mulanya digunakan untuk peperangan.... korang faham tak??

Maksud ko website(Tapak jaringan) ke win win?Memang x akan terputus win win tp...kalau server nya putus semuanya akan putus mcm yg aku alami skang.
Internet digunakan untuk peperangan?Aku pernah dgr kisah ni sblum ni.Leh ko terangkan dgn lbh lnjut ttg perkara ni.Aku pn nk tau gak....Nk refresh blk....


Sebenarnya sejarah internet le... komputer dulu digunakan dalam peperangan... sebelum dia buat cam internet, satu pusat rosak, habis le... tapi bila dia buat cam jaringan laba2... dia boleh berhubung le...

aku pun dah lupa sejarah nie..dulu aku khatam le bab nie.. maklumlah nak masuk exam... siap hafal sejarah komputer lagi.. mase tu rasa hebat sangat sbb tau banyak benda... tapi skrang dah tak ada masa...
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Permulaan bicara   Today at 10:35 pm

Back to top Go down
 
Permulaan bicara
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Apa sih perbedaan antara Katolik vs Protestan itu?
» Mari bicara Energi / BLSM, Penghormatan Ataukah Penghinaan Terhadap Rakyat?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Metallism Forum :: Komputer dan ilmu IT :: Networking-
Jump to: